Η συντήρηση είναι ένα από τα βασικότερα θέματα που ένας οινόφιλος καλείται να αντιμετωπίσει, ειδικά στην περίπτωση που επιθυμεί να παλαιώσει έναν οίνο. Είναι όμως και ένα ζήτημα που προκύπτει πλέον συχνά όταν αγοράζουμε μία ποσότητα κρασιού που δεν σκοπεύουμε να την καταναλώσουμε στο άμεσο μέλλον ή όταν ανοίγουμε μία φιάλη και δεν την καταναλώνουμε ολόκληρη.

 

Συντήρηση κλειστών φιαλών

Καθώς οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε συντηρητές ή κελάρια στο υπόγειο του σπιτιού μας, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όταν #μένουμε_σπίτι για να διατηρήσουμε σωστά τους αγαπημένους μας οίνους!

 

  • Μπορούμε να τοποθετήσουμε τα κρασιά μας σε οριζόντια θέση σε ένα σκοτεινό, δροσερό και με σχετικά σταθερή θερμοκρασία μέρος. Αν δεν μένουμε σε κάποιο πύργο με υπόγεια κελάρια, θα μπορούσε να είναι το γκαράζ ή η αποθήκη μας.

 

  • Τα κρασιά τα οποία σκοπεύουμε να καταναλώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι καλό να τα τοποθετούμε σε κάποιο ντουλάπι στην κουζίνα, μακριά από τις εστίες και τον φούρνο. Ή και στο ψυγείο μας ακόμα.

 

Συντήρηση ανοιχτών φιαλών

Αυτή την περίοδο που μένουμε σπίτι αρκετοί από εμάς καθημερινά απολαμβάνουμε ένα ποτήρι κρασί. Πολλές φορές όμως η φιάλη δεν θα τελειώσει όταν την ανοίξουμε. Είτε γιατί δεν θα την πιούμε όλη μόνοι μας, είτε γιατί ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις στο σπίτι, οπότε θα πιεί το «κρασί του».  Αυτό τι σημαίνει για το κρασί που έχει μείνει στη φιάλη;

Πολλοί πιστεύουν ότι «χαραμίσαμε» μία φιάλη, άλλοι θα την συντηρήσουν για το άμεσο μέλλον, δυστυχώς όμως με λάθος τρόπο και θα «χαλάσει». Ας μην απελπιζόμαστε, λύσεις υπάρχουν. Και δεν χρειαζόμαστε εξεζητημένα και εξειδικευμένα αξεσουάρ οίνου.

 

 

  • Προτιμάμε οίνους με βιδωτό καπάκι! Το βιδωτό καπάκι, γνωστό και ως stelvin, κλείνει ερμητικά το κρασί προστατεύοντάς το από το οξυγόνο. Παράλληλα, διατηρεί τα αρώματα του οίνου, χωρίς να αναπτυχθούν τριτογενή αρώματα. Είναι ιδανικό για φρέσκα λευκά, ροζέ και ερυθρά κρασιά τα οποία δεν χαρακτηρίζονται ως οίνοι μακράς παλαίωσης. Εκτός από αυτές τις εξαιρετικές του δυνατότητες, είναι και πολύ πρακτικό, δεν χρειάζεται ανοιχτήρι για το άνοιγμα αλλά και ξανά κλείνει εύκολα και διατηρεί το κρασί μας με ασφάλεια για 12-15 μέρες είτε στο ψυγείο είτε σε κάποιο δροσερό μέρος.

 

  • Φιάλες με φελλό. Τοποθετούμε ξανά τον φελλό (σχετικά άμεσα αφού ανοίξουμε τη φιάλη) για να μην μπει οξυγόνο και τοποθετούμε τη φιάλη στο ψυγείο, αν έχουμε να κάνουμε με λευκό οίνο, ή σε κάποιο δροσερό μέρος, αν είναι ερυθρός οίνος. Αντοχή από 5 ως 7 ημέρες.

 

  • Χρήση repour. To Repour® δεν είναι απλώς ένα ακόμη πώμα κρασιού, είναι η καλύτερη λύση διατήρησης ανοιχτών φιαλών κρασιού καθώς έχει την ιδιότητα να απορροφά το οξυγόνο που υπάρχει μέσα στη φιάλη μας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: ανοίγουμε την φιάλη κρασιού, σερβίρουμε στο ποτήρι μας και έπειτα κλείνουμε τη φιάλη ανοίγοντας ένα πώμα Repour® και την αφήνουμε σε όρθια θέση. Περισσότερα για το πως λειτουργεί και πως μπορείτε να το προμηθευτείτε, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

©2020 Design and Development by Lightform

Συνδεθείτε με τα στοιχεία σας

αλλιώς    

Forgot your details?

Create Account